W Starbucks kochamy to, co robimy

Dołącz do programu Starbucks Coffee Master, odkrywaj fascynujący kwiat kawy
i dziel się swoją pasją z innymi!

Pasja do kawy

Każdego dnia mamy dwa cele: dzielimy się wspaniałą kawą z przyjaciółmi i sprawiamy, że świat staje się lepszym miejscem. Tak było, kiedy otworzyliśmy pierwszą kawiarnię Starbucks w 1971 roku i tak jest dzisiaj.

Każdy z naszych Baristów rozpoczynając z nami pracę przechodzi przez 3-tygodniowe szkolenie, przygotowujące go do pracy. Osoby chętne do tego, aby jeszcze dokładniej zgłębić tajniki świata kawy mogą przystąpić do programu Coffee Master. Jako Coffee Master poznasz alternatywne metody parzenia kawy, a także dowiesz się więcej o samych ziarnach i sposobie ich przygotowywania. Zostaniesz mistrzem latte art., a dzięki szerokiej wiedzy będziesz przeprowadzał inspisujące degustacje kawy dla naszych gości i swojego zespołu.

 

Każdego roku w Starbucks najlepsi Bariści z każdego kraju walczą o miano Championa. Starbucks Barista Championship to doskonała okazja do wymiany doświadczeń i dobrej zabawy z ludźmi, których łączy pasja do kawy.

Poznajcie lepiej naszych Coffee Masterów

  • Sebastian Charęza

    District Coffee Master Wrocław, Starbucks Barista Champion 2017

    Dowiedz się więcej

    Starbucks kojarzy mi się z...

    pozytywną energią i wspaniałymi ludźmi.


    W roli Coffee Mastera najbardziej lubię...

    dzielenie się pasją i wspólne odkrywanie. Kawa jest moją pasją. Jest to nieustanna droga odkrywania i dążenia do perfekcji. Ta sama kawa może być zaparzona na milion różnych sposobów, inaczej obrobiona i wypalona, a co za tym idzie - może smakować inaczej. Myślę, że to najbardziej mnie w niej napędza :)


    Mój przepis na idealny napój to...

    kawa klasyczna z kostkami lodu, oczywiście czarna - ponadczasowa klasyka.


    Jako Coffee Master brałem udział w Starbucks Barista Championship. Po wygranej w konkursie krajowym, reprezentowałem Polskę podczas Międzynarodowych Mistrzostw Baristów Starbucks we Wrocławiu. W nagrodę wyjechałem do Amsterdamu, gdzie miałem okazję zwiedzać palarnię kawy Starbucks. Największe wrażenie zrobiła na mnie wielkość całej palarni. Najbardziej spodobała mi się filiżanka stworzona z fusów od espresso, którą można wyparzać w zmywarce.

  • Juliusz Łastowiecki

    District Coffee Master Warszawa

    Dowiedz się więcej

    Starbucks kojarzy mi się z...

    miłym miejscem, w którym każdy znajdzie coś dla siebie. Wzajemny szacunek i ciepło, którym ludzie darzą się nawzajem to coś co naprawdę sprawia, że mogę powiedzieć: ta praca "made my day".


    W roli Coffee Mastera najbardziej lubię...

    fakt, że mogę dzielić się moją pasją z innymi. Inspirowanie, próbowanie nowych smaków oraz rozwijanie kawowych pasji baristów to esencja pracy Coffee Mastera.


    Kawa jest dla mnie...

    nieodłącznym elementem, każdego dnia. Proces parzenia to niemal rytuał, który staje się celebracją pracy wielu innych osób, które dołożyły największych starań by ta jedna filiżanka z rana była początkiem doskonałego poranka.


    Mój przepis na idealny napój to...

    idealne dobrane proporcje wody i kawy oraz jej temperatury. Sam proces zaparzania jest zawsze inny, niepowtarzalny - nawet ciśnienie atmosferyczne lub wilgotność powietrza potrafią zachwiać ten idealny smak. Wszystko musi być dobrane do miejsca i sytuacji, liczy się każdy szczegół, łącznie z naszym samopoczuciem.

  • Wojtek Madej

    Wojtek Madej

    Coffee Master Wrocław

    Dowiedz się więcej

    Starbucks kojarzy mi sie z…

    domem! Jest to miejsce, które daje mi masę pozytywnej energii i usmiechu! To moja mała druga rodzina :)


    Co lubię w roli Coffee Mastera?

    Kawę? (Haha) Rozwijać siebie i innych! Każdego dnia pogłębiam swoja wiedzę i umiejętności, uwielbiam tą świadomość, że ziarno kawy przeszło przez setki rąk, a ja jestem odpowiedzialny za finał tej drogi.


    Mój przepis na idealny napój to...

    to podwójne Espresso wyshakowane z lodem i dwiema pompkami syropu cukrowego z dodatkiem plastra limonki!